Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Het unieke Jutland aan de Oostzee – vakantie in Denemarken

Hier vindt u informatie voor een vakantie in Jutland (aan de Oostzee). Lees meer over de stadjes Gråsten, Hejlsminde en Juelsminde. Vind het vakantiehuis dat precies bij u past, in populaire gebieden als Binderup of Skovmose.

Binderup – de perfecte vakantieplek voor het hele gezin

Binderup – de perfecte vakantieplek voor het hele gezin

Binderup ligt direct aan de Kleine Belt tussen velden, bossen en strand, met uitzicht op de Kleine Belt en het eiland Funen, en is daarom zeer geschikt voor een vakantie met kinderen.

Het vakantiedorp ligt op slechts 10 km van Kolding, een stad met vele winkels en bezienswaardigheden. Vooral het Koldinghus, een middeleeuws koningsslot dat tegenwoordig dienstdoet als museum, is een bezoek waard. En op een regenachtige dag zullen jong en oud zich uitstekend vermaken in het tropisch zwemparadijs Slotssøbadet.

Dankzij de ligging in het zuidoosten van Jutland is Binderup ook ideaal voor een uitstapje naar LEGOLAND of naar het leeuwenpark Givskud - een dierentuin annex safaripark waar u de wilde dieren van dichtbij kunt bekijken.

De natuurgebieden Skamlingsbanken en Stendrup skovene bestaan uit grote loofbossen met gemarkeerde fiets- en wandelpaden en historische grafheuvels en wallen. Aan de oostkust van Jutland zijn de afstanden klein: vlak bij Binderup ligt het kindvriendelijke zandstrand Bjert Strand, met een strandpromenade en een lange zwemsteiger. In Fredericia lonkt het speelpark Madsby Legepark met gratis toegang. Maar ook sportvissers en windsurfers kunnen uitstekend terecht in Binderup en omgeving. Bovendien zijn in dit deel van Jutland maar liefst 9 golfbanen aangelegd.

Pak de veerboot om een bezoek te brengen aan de eilandjes Bogø, Brandsø, Barsø of het honingkoekstadje Christiansfeld. Dankzij de centrale ligging is Binderup een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar de rest van Jutland of naar Funen.

In Binderup en omstreken kunt u een vakantiehuis huren op weekbasis of voor een MiniVakantie.

Beleef Denemarken in het gezellige havenstadje Juelsminde

Beleef Denemarken in het gezellige havenstadje Juelsminde

Het gezellige stadje Juelsminde ligt in een schilderachtig heuvellandschap op een schiereiland in het Kattegat. Dankzij de ligging tussen de grotere steden Horsens en Vejle en de restaurants en winkels in de buurt van de jachthaven, is een verblijf in Juelsminde heel aantrekkelijk. De meeste stranden in de omgeving zijn met hun rustige, ondiepe zeewater zeer kindvriendelijk en krijgen op grond van de goede waterkwaliteit regelmatig de blauwe vlag toegekend. Het grootste en levendigste strand ligt vlak bij de jachthaven van Juelsminde. De kust biedt goede omstandigheden voor surfers. Golfers zijn van harte welkom op de 18 holes golfbaan van de Juelsminde Golfclub. En sportvissers kunnen vissen op zee, aan de kust en in de vele meren in de omgeving.

In Juelsminde en omstreken zijn veel mooie wandelroutes aangelegd. Bezoek het kasteelpark van het landgoed Pålsgård, geniet van een picknick aan het schilderachtige meer Teglværksøen of bekijk een van de vele oude windmolens. In het openluchtmuseum in Glud kunt u een goede indruk krijgen van het leven op het platteland in de afgelopen 300 jaar. U kunt ook een boottochtje maken naar het eiland Hjarnø, dat een vogelreservaat heeft. In de steden Vejle en Horsens kunt u winkelcentra, musea en zwembaden bezoeken. In Horsens, een van de culturele centra van Jutland, is bovendien een lange voetgangerszone aangelegd. U zult een onvergetelijk avontuur beleven in het leeuwenpark Givskud, waar u in uw eigen auto tussen de wilde dieren kunt rijden. De vakantieappartementen en -huizen in en rond Juelsminde zijn ideaal als u op zoek bent naar gezelligheid en recreatie.

Het voormalige vissersdorpje Hejlsminde bestaat tegenwoordig voornamelijk ui een badhotel, vakantiehuizen en een kleine jachthaven. Het badstrand van Hejlsminde is rustig en kindvriendelijk en heeft een openbaar beachvolleybalveld.

Daarnaast is er een zwemparadijs voor het hele gezin, een tennisbaan en een midgetgolfbaan. Maar de grootste attractie van Hejlsminde is de natuur; het vogelreservaat Hejlsminde Nor en het hooggelegen bosgebied Skamlingsbanken, waar u een fantastisch uitzicht heeft over Funen, nodigen uit tot wandel- en fietstochten. In dit heuvelgebied met zijn diepe kloven zijn veel gemarkeerde wandelpaden aangelegd.

Voor watersportfanaten zijn er allerlei mogelijkheden om te surfen, te kajakken, te zeilen en natuurlijk te vissen. Naast het vissen aan de kust kunt u uw geluk beproeven in de vele visrijke rivieren, beken en Put&Take-meren in de omgeving.

Hejlsminde – een badplaats om te ontspannen

Hejlsminde – een badplaats om te ontspannen

Het voormalige vissersdorpje Hejlsminde bestaat tegenwoordig voornamelijk uit een badhotel, vakantiehuizen en een kleine jachthaven. Het badstrand van Hejlsminde is rustig en kindvriendelijk en heeft een openbaar beachvolleybalveld. Daarnaast is er een zwemparadijs voor het hele gezin, een tennisbaan en een midgetgolfbaan. Maar de grootste attractie van Hejlsminde is de natuur; het vogelreservaat Hejlsminde Nor en het hooggelegen bosgebied Skamlingsbanken, waar u een fantastisch uitzicht heeft over Funen, nodigen uit tot wandel- en fietstochten. In dit heuvelgebied met zijn diepe kloven zijn veel gemarkeerde wandelpaden aangelegd.

Voor watersportfanaten zijn er allerlei mogelijkheden om te surfen, te kajakken, te zeilen en natuurlijk te vissen. Naast het vissen aan de kust kunt u uw geluk beproeven in de vele visrijke rivieren, beken en Put&Take-meren in de omgeving.

Hejlsminde ligt op slechts ca. 9 km van het stadje Christiansfeld. U kunt ook een bezoek brengen aan Kolding en het 700 jaar oude kasteel Koldinghus, dat tegenwoordig dienstdoet als museum. Zoals past bij een grote, moderne stad, biedt het bruisende centrum van Kolding vele restaurants, cafés, musea, muziek, een rijk uitgaansleven en uitstekende winkelmogelijkheden, maar ook vele groene gebieden als oases in de drukke stad. Kolding, met zijn fraaie slotvijver en de historische straten en oude markten, ligt op slechts ca. 18 km van uw vakantiehuis in Hejlsminde. Nog dichterbij ligt Haderslev, dat net als Kolding een interessante geschiedenis kent. Beide steden hebben een zwembad en een golfbaan.

Hejlsminde is ideaal als uitvalsbasis voor uitstapjes in het hele zuidoosten van Jutland. Breng een bezoek aan LEGOLAND of ontdek de Deens-Duitse geschiedenis in Zuid-Jutland/Noord-Sleeswijk. In Hejlsminde bent u verzekerd van een ontspannen vakantie in een van de mooiste gebieden van Denemarken.

Koninginnen en geschiedenis – vakantie in Gråsten

Koninginnen en geschiedenis – vakantie in Gråsten

Gråsten is een typisch Deens provinciestadje, idyllisch gelegen aan de Flensborg Fjord. Hier staat het Gråsten Slot, de zomerresidentie van de koninklijke familie. De overleden koningin-moeder Ingrid hield van dit kasteel en drukte er haar stempel op. Tegenwoordig komt de hele koninklijke familie hier in de zomervakantie bijeen. De kasteeltuin is aangelegd in Engelse stijl en toegankelijk voor publiek.

Vanuit de vakantiehuizen en -appartementen in de buurt van de jachthaven kunt u lopend naar het centrum van Gråsten, waar u winkels, restaurants, beachvolleyvelden, speelplaatsen en een zwembad vindt.

Vanuit Gråsten kunt u allerlei leuke uitstapjes maken. Het historisch centrum Dybbøl Banke is een must. Dybbøl Banke was het strijdtoneel van de slag in 1864, die van grote invloed is geweest op de geschiedenis van Zuid-Jutland. Een ander donker hoofdstuk uit de Deens-Duitse geschiedenis wordt aanschouwelijk gemaakt in het voormalige gevangenkamp Frøslevlejren.

De korte afstand tot de grens is overal merkbaar. Sønderborg en Flensborg hebben een internationaal karakter, en vele inwoners van dit gebied spreken vloeiend Duits en Deens.

Maak een uitstapje naar het natuurwetenschappelijk activiteitencentrum Danfoss Universe op het eiland Als. Hier kunnen toekomstige wetenschappers van alle leeftijden experimenteren en al spelend leren. U zult verrast zijn hoe leuk het is om van alles te ontdekken over de natuurwetenschap.

Aabenraa, met de langste voetgangerszone van Denemarken, en Sønderborg zijn een bezoek meer dan waard. Beide steden hebben mooie zandstranden. Het kleine, kindvriendelijke badstrand in Alnor ligt in de buurt van een vakantiepark.

Gråsten heeft een gunstige verkeersligging en is daarmee een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de hele regio, bijv. naar de Vikingstad Jels, de steden Kolding en Flensborg en natuurlijk LEGOLAND.

Maar ook in de nabije omgeving is veel te zien en te beleven, zoals het papiermuseum in Gråsten, de oude steenfabriek Cathrineminde of de kaarsenmakerij Krusmølle in Aabenraa.

Andere vakantiegebieden aan de oostkust van Jutland

  • Skovmose is een vakantiepark in de buurt van Sønderborg. Het strand van Skovmose wordt beschouwd als het beste badstrand van het eiland Als.
  • Hvidbjerg Hvidbjerg is een vakantiepark met een mooi zandstrand in het zuiden van de Vejle Fjord.
  • Kelstrup is een gezinsvriendelijk, rustig vakantiepark ten zuiden van Haderslev. Hier vindt u de ideale omstandigheden om te sportvissen.
  • Vesterlund is een meer landinwaarts gelegen dorpje, dat vooral populair is dankzij de uitstekende visomstandigheden.