Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Hojer

Højer is een rustig vakantieplaatsje, gelegen in een bijzonder landschap aan de Waddenzee in het Zuidwesten van Jutland.

Højer wordt door de dijken en sluizen van de Waddenzee beschermd. De stad ligt in een uniek gebied vlakbij Tønder, temidden van een prachtige natuur met vlakke marsgrond en een rijk vogelleven, de Duitse grens en de prachtige stranden op het eiland Rømø. Højer vormt de ideale basis voor uitstapjes in de omgeving die rijk aan natuur, geschiedenis en bezienswaardigheden is . Voor de dagelijkse boodschappen en restaurants kun je in Højer terecht.

- Hojer

'Højer Mølle- og Marskmuseum' ligt in de grootste Nederlandse molen van Denemarken. Je kunt hier een tentoonstelling over de stormvloed en het leven in het kweldergebied bekijken.
De oude sluis van Højer 'Højer Gl. Sluse' uit 1861 en de nieuwe sluis 'Vidåslusen' uit 1980, werden gebouwd in het kader van kustbewaking.
Tussen Emmerlev en Hjerpsted liggen 32 grafheuvels uit de bronstijd.
De granieten kerk van Hjerpsted uit 1150 is prachtig gelegen aan de zee (9 km).
Bezoek Tønder en geniet van de gezellige sfeer in het oudste handelsstadje van Denemarken met interessante, historische musea en vele goede eetgelegenheden.
In Møgeltønder (9 km) ligt een oude Middeleeuwse slotskerk uit de periode van de Renaissance. Het prachtige park om het slot 'Schackenborg' heen, is absoluut de moeite waard.