Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Ulfborg

Ulfborg ligt in een mooi natuurgebied tussen Nissum Fjord, Vesterhavet (de Noordzee) en het duinenreservaat Husby Klitplantage.

Ulfborg is een West-Juts provinciestadje met goede winkelgelegenheid en verschillende restaurants. Het stadje ligt ten zuiden van Nissum Fjord, met zijn vele, idyllische vissersdorpjes en beschermde vogelreservaten, en ca. 12 km van Vesterhavet (de Noordzee). De stad ligt midden in een fraai en rustig bos-, heide- en bosaanplantgebied, wat van Ulfborg de ideale vakantiebestemming voor natuur- en vogelliefhebbers maakt. Wegens zijn centrale ligging in West-Jutland ligt Ulfborg nooit ver van strand, natuur, activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

- Ulfborg

De kleine, bescheiden kerk van Ulfkær in Ulfborg is in 1900 door de inwoners zelf gebouwd en ligt in het midden van de stad. De kerk heeft een klokkenspel, wat ongewoon is voor een kerk van deze grootte.
7 km ten noorden van Ulfborg bevindt zich de enige bewaarde herenboerderij van de streek, Nørre Wosborg, dat nu een museum is. De herenboerderij is meer dan 700 jaar oud en is omgeven door een vestinggracht. Zowel de herenboerderij als het bijhorende park zijn zeker een bezoek waard.
Strandgården in Ulfborg is een oude, beschermde duinenboerderij waar meer dan 100 jaar oud landbouw- en vissersgereedschap wordt tentoongesteld (9 km).
Vedersø Egnsmuseum is een historisch streekmuseum met onder meer een gedenkkamer voor Kaj Munk (11 km).
De talloze kleine, idyllische vissersdorpjes rondom Nissum Fjord, onder meer Nr. Fjand, Nørhede Vest en Felsted Kog, zijn eveneens een bezoek waard.