Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantie in een vakantiehuis aan de oostkust van Denemarken

Lees meer over Djursland en Mols. Boek een vakantiehuis in Ebeltoft, Følle Strand, Bønnerup Strand of Fuglslev. Geniet van deze prachtige vakantiegebieden in Denemarken.

Ebeltoft - een van de oudste en mooiste steden van Denemarken

Ebeltoft - een van de oudste en mooiste steden van Denemarken

Ebeltoft is een van de oudste steden van Denemarken en wordt gekenmerkt door vakwerkhuizen, scheefgezakte pandjes en smalle straatjes met kinderkopjes. De stad heeft een gezellige haven en vele winkels en restaurants.

Bezoek het Fregat Jylland, het langste houten schip ter wereld, dat heeft deelgenomen aan de slag om Helgoland. Daarnaast kunt u in Ebeltoft het Glasmuseum en een cultuurhistorisch museum bezoeken.

Ebeltoft ligt op het schiereiland Djursland in het Kattegat, dicht bij het nationale park Mols Bjerge. De vele wandel- en fietspaden voeren door een afwisselend landschap met heuvels, veengebieden, bossen, heidevelden en weilanden. De vakantiehuizen tussen Mols Bjerge en Ebeltoft liggen in een prachtig natuurgebied langs de kust van de baai Ebeltoft Vig. Veel van deze vakantiehuizen staan in de heuvels aan de kust, en bieden daarmee een fantastisch uitzicht over de baai. Op slechts een paar kilometer van Ebeltoft, bij Egsmark en Boeslum, liggen brede zandstranden met rustig en ondiep zeewater, die daardoor zeer kindvriendelijk zijn en de ideale omstandigheden bieden voor windsurfers. De kust is ook aantrekkelijk voor sportvissers, die bovendien terecht kunnen bij verschillende Put & Take-meren in de omgeving.

Het gebied rond Ebeltoft heeft zoveel attracties en bezienswaardigheden dat een week vakantie nauwelijks voldoende is. Zo zijn er verschillende dierentuinen met een bepaald thema. Een bezoek aan het pretpark Djurs Sommerland is voor jong en oud vaak het hoogtepunt van de vakantie. In het Kattegatcentrum kunt u allerlei vissoorten bekijken, en staat u misschien zomaar oog in oog met een angstaanjagende haai. Djursland is rijk aan kastelen en historische landhuizen. Vlak bij Ebeltoft vindt u het Kalø Slot en het landgoed Møllerup.

Aarhus, de hoofdstad van Jutland en ook wel de stad van de glimlach genoemd, ligt op slechts 50 km van Ebeltoft en is met zijn vele attracties ook een populaire bestemming.

Følle Strand - voor uw gezinsvakantie

Følle Strand - voor uw gezinsvakantie

Følle Strand is een rustig vakantiegebied in het noorden van de baai van Aarhus. Hier kunt u volop genieten van het mooie zandstrand en het ondiepe zeewater, dat zeer geschikt is voor kinderen en windsurfers. In Rønde, op 4 km van Følle Strand, kunt u uitstekend boodschappen doen. Een vakantiehuis in Følle Strand is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar de vele bezienswaardigheden en attracties in de omgeving.

Ontdek de veelzijdige natuur van Denemarken langs de wandel- en fietspaden in het nationale park Mols Bjerge. Het landschap rond het vakantiedorp bestaat uit kust- en bosgebied. U kunt fietsen of paarden huren om vanaf het zadel de omgeving te verkennen. Daarnaast zijn er vier golfbanen, een aantal Put & Take-meren en verschillende tennisbanen.

De Kalø Slotruïne, idyllisch gelegen aan de kust, is een zeer populaire bestemming in de buurt van Følle Strand. Kinderen zullen veel plezier beleven aan het Kattegatcentrum, waar ze haaien van dichtbij kunnen bekijken in het aquarium, en aan het pretpark Djurs Sommerland, waar na het betalen van de entreeprijs alle attracties gratis zijn. Ebeltoft is een van de oudste steden van Denemarken en een heerlijke stad voor toeristen, met een historisch centrum en allerlei winkels, restaurants en musea, waaronder het historische Fregat Jylland, het langste houten schip ter wereld.

In de omgeving kunt u verschillende themadierentuinen bezoeken, zoals het Ree Park, de tropische dierentuin Randers Regnskov en het Skandinavisk Dyrepark, waar u vanaf een loopbrug de beren kunt gadeslaan. Na een half uur rijden zit u in het centrum van Aarhus, de tweede stad van Denemarken, die een attractie op zich is. Hier vindt u onder andere het oude centrum Den Gamle By, het pretpark Tivoli Friheden en het kunstmuseum ARoS.

Bønnerup Strand - vissersdorp en vakantiegebied

Bønnerup Strand - vissersdorp en vakantiegebied

Bønnerup ligt aan de noordkust van Djursland, direct aan het Kattegat. Bønnerup is een klein vakantiegebied met oude vissershuisjes en een actieve vissers- en jachthaven, waar u elke dag verse vis kunt kopen. Dankzij de banken, tafels en barbecue die in de haven ter beschikking worden gesteld, kunt u de vis ter plekke nuttigen. Als u liever iets anders wilt eten, kunt u in Bønnerup uitstekend inkopen doen of een van de restaurants bezoeken. Bønnerup Strand staat bekend als het beste badstrand van Djursland. Het zand nodigt uit tot spelen en plezier maken, en dankzij het ondiepe zeewater en de vele zwemsteigers kunnen jong en oud hier veilig zwemmen. Uiteraard heeft het strand ook de blauwe vlag gekregen.

De omgeving is uitstekend te voet, per fiets of vanuit een kano te verkennen. U vindt er vele riviertjes, bossen, velden en mooie stranden. In Bønnerup kunt u fietsen huren. Sportvissers kunnen hun geluk beproeven aan de kust, in een rivier, in een van de vele Put & Take-meren of op zee, vanaf een viskotter die vanuit Ebeltoft vertrekt. Daarnaast is er een tennis- en een jeu de boules-baan.

Kenmerkend voor deze streek zijn de vele kastelen. Onder andere het Sostrup Slot is een bezoekje waard. Vlak bij Bønnerup liggen ook de gezellige stadjes Ebeltoft en Grenå, en wat verderop de grotere stad Aarhus, die vele attracties te bieden heeft. Ontdek het Kattegatcentrum en het Skandinavisk Dyrepark, waar u de beren in een natuurlijke omgeving kunt bekijken. Het pretpark Djurs Sommerland is bij jong en oud altijd een succes. Djursland biedt heel veel leuke attracties en bezienswaardigheden, en een vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis voor zowel een actieve als een ontspannende vakantie.

Fuglslev - in het hart van Djursland

Fuglslev - in het hart van Djursland

Het vakantiedorp Fuglslev ligt omgeven door naaldbossen midden in het heuvelachtige landschap van Djursland. Het nationale park Mols Bjerge en de loofbossen rond Stubbe Sø, het grootste meer van Djursland, dat slechts een paar km verderop ligt, nodigen uit tot wandeltochten in de mooie natuur. De omgeving is ook heel geschikt voor fietsers, ruiters en hardlopers. De vele kastelen en kasteelruïnes zijn een leuke bestemming voor een fietstocht. Het dichtstbijzijnde badstrand, het Ruggaard Strand, ligt op circa 7 km van Fuglslev. Het heeft grof zand en diep zeewater, en biedt uitstekende vismogelijkheden. Als u liever naar een groter en kindvriendelijker strand gaat, kunt u terecht in Boeslum en Grenå.
Dankzij de centrale ligging van Fuglslev in Djursland liggen vele attracties en bezienswaardigheden binnen handbereik. In deze streek is zoveel te zien en te doen, dat een week vakantie nauwelijks genoeg is. Op slechts een kwartier rijden van Fuglslev vindt u de toeristische stadjes Grenå en Ebeltoft, met allerlei winkels, restaurants, zwembaden en musea. Hiervandaan kunt u ook een boot- of vistocht maken. Ebeltoft is niet alleen een actieve, maar ook een hele mooie stad. Als een van de oudste steden van Denemarken wordt Ebeltoft gekenmerkt door vakwerkhuizen en smalle straatjes met kinderkopjes. Een bezoek aan het Fregat Jylland, het langste historische houten schip ter wereld, is een must voor alle scheepvaartliefhebbers. Het Glasmuseum en het cultuurhistorisch museum in Ebeltoft zijn ook heel interessant. Bovendien bent u niet ver verwijderd van het pretpark Djurs Sommerland. In het Skandinavisk Dyrepark kunt u indrukwekkende beren in hun natuurlijke omgeving bewonderen. En dicht bij Fuglslev bevindt zich ook het Ree Park - Ebeltoft Safari. Hier kunt u exotische dieren van vijf continenten bekijken. Fuglslev is de ideale uitvalsbasis voor een afwisselende en avontuurlijke vakantie voor het hele gezin.

Andere vakantiegebieden aan de oostkust van Jutland

  • Het vakantiedorp Grenå Strand ligt direct aan het Kattegat en een lang zandstrand. Op een steenworp afstand ligt de vijfhonderd jaar oude haven- en handelsstad Grenå, die vele attracties en bezienswaardigheden biedt.
  • Helgenæs is een schiereiland met een unieke natuur, even ten zuiden van Mols Bjerge.
  • Het idyllische dorpje Gjerrild, dat een kasteel en een aantal oude boerderijen bevat, is omgeven door bos en strand.
  • Fjellerup Strand is een voormalig vissersdorpje. Hier liggen de vakantiehuizen in een bosgebied achter de duinen.
  • St. Sjørup is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die van rust en natuur houdt. Ook sportvissers kunnen hier hun hart ophalen.
  • Femmøller ligt direct aan de kust en grenst aan het nationale park Mols Bjerge. U kunt er genieten van een mooi zandstrand en allerlei leuke bezienswaardigheden bezoeken.