Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Ejerslev, Mors

Ejerslev, een klein gezellig plaatsje, ligt in de rustige maar recreatieve natuur op het noordelijke puntje van het Limfjord eiland Mors.

Het plaatsje heeft zijn eigen kleine haven en een aan het fjord gelegen imponerende 'molergrav' (een groeve bestaande uit 55 miljoen jaar oude lagen kiezelalg en vulkanisch as). Het zomerhuisgebied Ejerslev Lyng ligt ten westen van het plaatsje aan een fijn kindvriendelijk strand. De dagelijkse boodschappen doe je in Sejerslev, 3 km landinwaarts. 18 km naar het zuiden vind je de hoofstad van het eilandje nl. Nykøbing Mors, met vele winkeltjes, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en een gezellige sfeer aan de haven. Mors heeft een fantastisch mooie en afwisselende natuur. Het eiland bestaat uit vele kleine plattelandsdorpjes met een gezellige atmosfeer, bijzonder geschikt voor een vredige, rustige vakantie.

- Ejerslev, Mors

In het Molermuseum in Hesselbjerg nabij Hanklit, kun je 55 miljoen jaar oude fossielen bezichtigen, die uitgegraven zijn in de moler (3 km). 'Skarregaard' is een van de oudste 'slægtsgårde' (generatieboerderij) op Mors, nu een landbouwmuseum. Geniet van het landschap met zijn historische vondsten, vredige bossen, groene velden en meren (4 km). Handelsstad Nykøbing is de hoofdstad van Mors. Een leuk stadje met smalle gezellige straatjes, het havenkwartier en de oude arbeiderswoningen. Nykøbing Haven ligt in het verlengde van de stemmingsvolle winkelstraat en hier vind je een gezellig havenmilieu met meerdere goede eetgelegenheden (18 km). Dueholm Kloster (klooster) in Nykøbing is het oudst bewaard gebleven gebouw van de stad. De Johanitterorde waren in 1371 de grondleggers van dit klooster. In de 5 historische gebouwen vind je diverse tentoonstellingen. Mors is een inspirerende plek voor vele kunstenaars en overal op het eiland vind je dan ook ateliers en musea.