Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Hvalpsund

Hvalpsund is een klein gezellig plaatsje aan het Limford omgeven door bos en strand, ca. 12 km van de handelsstad Farsø.

Hvalpsund is het perfecte uitgangspunt voor een actieve vakantie, of je nu wilt surfen, golfen, vissen, wandelen of fietsen. Het kan allemaal in dit gevarieerde natuurlandschap. In het plaatsje heb je inkoopmogelijkheden, een jachthaven, een gezellige herberg met een prachtig uitzicht over het Limfjord, alsmede een veerbootaanlegplaats voor de pont naar Sundsøre op Salling.

- Hvalpsund

Het gebied rond Hvalpsund heeft altijd vele kunstenaars geïnspireerd en aangetrokken. Je ziet dan ook overal ateliers en werkplaatsen van de plaatselijke kunstenaars. Stenanlægget in Myrhøj is ontstaan in de bronstijd en bestaat uit een rij stenen over ca. 154 meter. Op het beschermde schiereiland Lounshalvø, bij Hvalpsund, ligt Herrengården Hessel, de enigste bewaard gebleven hereboerderij van Denemarken met een rieten dak. Op Herregården Hessel kun je zien hoe de eigenaren en hun personeel hier vroeger geleefd hebben. Het mooi gelegen Stenaldercenter in Ertebølle toont de natuur en het leven van de mensen van ca. 6-7000 jaar geleden. Bezichtig de keukenafvalhoop en de gereconstrueerde nederzetting met bijbehorende hutten uit het steentijdperk (17 km).