Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Jegindo

Het Limfjordeiland Jegindø is een rustig natuurschoon eiland met een visserij- / landbouwcultuur. Jegindø heeft een sfeervolle haven.

Het eiland is ongeveer 6 km lang en 3 km breed, en via een dam verbonden met het schiereiland Thyholm. In de sfeervolle haven gonst het van de activiteit en hier kun je vers gevangen vis kunt kopen. Naast de visserij- en jachthaven heeft Jegindø ook een restaurant, een speelplaats, een petanquebaan en een klein museumpje. Vanaf het gehele eiland heb je een schitterend uitzicht over het Limfjord en hier is de lucht nog schoon en fris. Op Jegindø kun je vissen, wandelen, fietsen, het museum bezoeken of gewoon heerlijk ontspannen in deze rustgevende omgeving. De dagelijkse boodschappen kun je op het eilandje doen. Van Jegindø is het ongeveer 6 km naar Hvidbjerg, met meerdere winkels en eetgelegenheden. Het is ca. 24 km naar Struer, met de grootste jachthaven van het Limfjord. Verder vind je in Struer winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

- Jegindo

Bij de haven ligt het kleine visserijmuseum 'Æ Fywerhus', met een tentoonstelling over de oude vis- en landbouwcultuur van het eilandje. Een bezienswaardigheid op zich is het ijzeren sculptuur voor het museum. De vroegere elektriciteitcentrale van het eilandje is vandaag de dag een museum met oude machines en generatoren. In het plaatsje Helligkilde vind je de bron 'Den Hellige Kilde' dat ijskoud helder water uit het diepste van de aarde naar boven haalt (5 km). Het streekmuseum Thyholm Egsnmuseum / Apotekergården in Søndbjerg, is een klein museum ingericht in de oude apotheek met veel informatie over de streekcultuur en -geschiedenis (6 km). In het Kutter- og Bunkermuseet bij Oddesund liggen grote bunkers en is er een tentoonstelling over de bezetting van Denemarken door de Duitsers gedurende W.O. II (13 km).