Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Jorsby, Mors

Jørsby is een gezellig, vredig en natuurschoon gebied op het Limfjord eiland Mors.

Jørsby ligt aan het zuidelijke deel van de bocht op het noordelijkste deel van Mors, ca. 16 km van Nykøbing Mors. Hier wordt je omgeven door een ongerepte natuur, kust, groene recreatieve gebieden, weilanden en een zee aan frisse lucht. Jørsby is een ideale vakantiebestemming als je graag rust wilt hebben, maar toch in de buurt wilt zijn van grotere stadjes en allerlei attracties voor de hele familie.
De dagelijkse boodschappen kun je in de nabije omgeving doen. In Nykøbing Mors vind je diverse winkeltjes, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en een gezellig en sfeervol havenmilieu.
Mors heeft een afwisselende natuur met onder andere molergroeven (kiezelalgen).
Het eiland is bezaaid met schitterende slotten, oude landgoederen, hereboerderijen en pittoreske, sfeervolle kleine dorpjes waar het heerlijk vakantie vieren is.

- Jorsby, Mors

Het Molermuseet in Hesselbjerg toont 55 miljoen jaar oude fossielen, die hier in de afgravingen gevonden zijn (7km).
De oude proprietaire boerderij Skarregaard, doet vandaag de dag dienst als landbouwmuseum. Hier ga je meerdere generaties terug in de tijd. Een natuurpad leidt jullie door het rondom gelegen landschap met bossen, velden, strandweilanden, meren en hunebedden (7 km). In het oude handelsstadje Nykøbing kun je genieten van eeuwenoude gezellige straatjes en steegjes, de arbeiderswoningen in het havenkwartier, de sfeervolle winkelstraat en in Nykøbing Havn heerst de typische gezellige havensfeer en vindt je meerdere eetgelegenheden (16 km).
Dueholm Kloster in Nykøbing is het oudste bewaard gebleven gebouw, opgericht in 1371 door de Johanitterorden. Vandaag de dag doen de 5 historische gebouwen dienst als tentoonstellingszalen (19 km). Overal op Mors vind je galleriën met kunst en kunsthandwerk.