Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Louns

Louns is gelegen op het beschermde en schiereiland Louns, tussen Louns Bredning en Risgårde Bredning in het zuidelijke deel van het Limfjord.

Louns is een idyllisch klein dorpje omgeven door bos, heuvels, meren, vogelgebieden en heerlijke stranden. Louns is de ideale vakantiestek voor jullie die graag actief of juist ontspannen van de natuur willen genieten. Je kunt in deze mooie omgeving vogels observeren, surfen, zwemmen, een partijtje golfen, vissen, wandelen of fietsen. In Hvalpsund, ca. 3 km van Louns, kun je de dagelijkse boodschappen doen. Verder vind je hier een historische herberg met een prachtig uitzicht over het fjord, een gezellige jachthaven en een aanlegplaats voor de veerboot die vaart tussen Hvalpsund en Sundsøre op Salling. De dichtstbijzijnde grote handelsstad is Farsø, ca. 3 km naar het oosten.

- Louns

De enigste bewaard gebleven hereboerderij van Denemarken met een rieten dak is Herregården Hessel, thans een landbouwmuseum waar je o.a. kunt zien hoe de eigenaren en hun personeel in vroegere dagen geleefd hebben (2 km). In Myrhøj vinden jullie 'Stenanlægget', een rij stenen over 154 meter, ontstaan in de bronstijd (15 km). Het mooi gelegen Stenaldercenter in Ertebølle toont de natuur en het leven van de mensen alhier van 6-7000 jaar geleden. Bezicht o.a. de keukenafvalhoop die hier gevonden is en de gereconstrueerde nederzetting met hutten uit het steentijdperk (16 km).
Het gebied rond het schiereilandje Louns heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op diverse kunstenaars. Je ziet overal ateliers en werkplaatsen, loop gerust eens binnen en kijk hoe de kunstenaars werken.