Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Skive

Rustig water, frisse lucht en de ideale condities voor windsurfers en sportvissers

In de streek Skive kun je zeilen met oude houten schepen, kalkgrotten ontdekken, kerken, landgoederen, burchten en musea bezoeken. Genieten van de unieke natuur met de steile molerkusten, bestaande uit kiezelaarde, 190 km kust, fjord, bos en heide. Hier vind je een charmerende jachthaven, een gezellige winkelstraat, een goed cultureel aabod en meerdere eetgelegenheden.
Skive City heeft een zee aan inspirerende speciale winkeltjes, een gezellig ontspannend sfeertje, en op het Posthustorv (plein) worden marktdagen gehouden alwaar de lokale producenten hun waren verkopen. In Skive vind je ook
'Skives 11 Stjerner', 11 grote sculpturen geplaatst op de rotondes van Skive. De sculpturen zijn ontworpen door Jacob Jensen Design, welke 40 jaar lang zijn domicilie heeft in Hejlskov bij Skive.

- Skive

Skive is rijk aan musea en galeriën. Skive Museum heeft de grootste verzameling barnsteen, welke bestaat uit 13.000 parels. Wandel langs de cultuurhistorische verzamelingen en kom meer aan de weet over deze kleine oude stad en de streek. Ook een bezoekje waard zijn de oude hereboerderij Stårupgaard en het klooster Ørslev (ca. 7 km ten oosten van Skive).
Sundsøre Pakhus bij Sundsøre Odde is een gerestaureerd pakhuis met wisselende tentoonstellingen (19 km).
Spøttrup Borg is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse burchten in Denemarken (21 km). De burcht werd gerestaureerd in 1941 en ziet er vandaag de dag prachtig uit. Geniet van de middeleeuwse sfeer als er arrangementen gehouden worden. Het museum Fur Museum op het eilandje Fur is bekend voor haar verzameling unieke fossielen. Geoexperimentariet voor allerlei outdoor-activiteiten, de natuurwerkplaats en het geopark met dinosaurussen - een grote T-rex en een Triceratops (ca. 29 km).