Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Veno

Een eilandvakantie met rust, mooie natuur, prachtige stranden, rijke fauna en een speciale eilandsfeer.

Venø is 7,5 km lang en 1,5 km breed en ligt voor de baai Venø Bugt in het Limfjord nabij Struer. Dit gezellige en bijzonder natuurschone eilandje heeft stranden, heidelandschappen, bosgebieden, vele vogels, het vogelreservaat Nørskov Vig, een kleine vissers- en jachthaven, een herberg, supermarkt en de kleinste kerk van Denemarken. Een veerboot vaart meerdere keren per uur vanaf Kleppen, ca. 5 km ten noorden van Struer. De overvaart duurt ca. 3 minuten. In de herberg Venø Kro, aan de westzijde van het eilandje kun je de volgende specialiteit eens proberen; Venø Bøf. In Struer, 5 km van Venø, zijn winkels, restaurants, bezienswaardigheden en de grootste jachthaven van het Limfjord.

- Veno

Venø Billedværksted is een combinatie van galerie en atelier alwaar je de schilderijen van de kunstenaar Lis Jensen kunt bewonderen. Zij laat zich inspireren door de natuur op Venø. De kleine, witgekalkte kerk, Venø Kirke heeft een afmeting van 9,5 x 4,2 m en is het oudste gebouw op Venø en de kleinste kerk van Denemarken.
Breng eens een bezoekje aan Struer, dat naast de grootste jachthaven van het Limfjord, ook een sfeervol stadsleven kent met diverse galerieën en bezienswaardigheden. Het cultuurhistorische museum Struer Museum is ingericht in het oudste gebouw van de stad, Torngård. Hier kun je o.a. een oude boerenwoonkamer bekijken, een flessenschepententoonstelling, een oudheidkundige tentoonstelling en een tentoonstelling over B& O (5 km). In het Kunst og Kulturcenter Gimsinghoved bij Struer, worden interessante wisselende tentoonstellingen getoond.