Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Maak kennis met de vakantiegebieden aan de oostkust van Noord-Jutland voordat u uw vakantiehuis boekt. Hier presenteren we enkele van de populairste vakantiebestemmingen

Hier beschrijven we een aantal vakantiebestemmingen aan de oostkust van Noord-Jutland en geven we leuke tips. Lees de informatie en kies het vakantiegebied dat het beste bij u past. Doe inspiratie op voor verschillende uitstapjes in de omgeving en geniet van uw vakantie in een fijn vakantiehuis.

Boek een vakantie in het voormalige vissersdorpje Hou en kom volledig tot rust

Boek een vakantie in het voormalige vissersdorpje Hou en kom volledig tot rust

Hou is een idyllisch, oud vissersdorpje in het noordoosten van Jutland, vlak bij de Limfjord. De tijd dat Hou een actief vissersdorp was, is echter allang voorbij. Hou heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een dorp met een aantrekkelijke mix van particuliere huizen, vakantiehuizen en oude vissershuisjes.

Het dorpje wordt omringd door bossen, heidevelden en veengrond. Het schone, ondiepe water van de fjord en het mooie, witte zandstrand trekken vooral jonge gezinnen naar dit mooie stukje Denemarken. Dankzij het ondiepe water en de kleine golven kunnen de kinderen hier veilig en ongestoord spelen en hoeven de ouders zich niet ongerust te maken.

Tijdens een vakantie in Hou kunt u volop genieten van de rust en stilte. Een gezellig vakantiehuis in Hou vormt een uitstekende uitvalsbasis voor allerlei uitstapjes in de omgeving. Rond het voormalige vissersdorpje lopen verschillende paden, die bij uitstek geschikt zijn voor lange wandel- en fietstochten. Tijdens een wandeling in het zuidelijke deel van het dorpje kunt u de resten bekijken van een oude vesting, die vroeger dienstdeed als verdedigingswerk en de Deense vloot beschermde in de oorlog tegen Engeland van 1807-1814. Voor dit doeleinde werden twee kleine kanonnen neergezet, die tijdens die oorlog regelmatig werden gebruikt. Tegenwoordig is de vesting echter een reconstructie van het origineel, dat volgens de tekeningen van het ingenieurskorps opnieuw werd gebouwd.

Hou staat ook bekend als een kunstenaarsdorp omdat er veel kunstenaars in de omgeving wonen en werken. De kunstenaars hebben zich de afgelopen jaren ontfermd over de tot voor kort bewoonde boerderij Hugdrupgaard, die dateert uit de 16e eeuw en nu is ingericht als een kunstgalerie. Dankzij de inzet van de kunstenaars is de boerderij tegenwoordig een populaire toeristische bestemming.

Het kindvriendelijke strand aan de oostkust van Noord-Jutland trekt elk jaar vele vakantiegasten naar Lyngså

Het kindvriendelijke strand aan de oostkust van Noord-Jutland trekt elk jaar vele vakantiegasten naar Lyngså

Een andere parel aan de oostkust van Noord-Jutland is het dorpje Lyngså, tegenover het eiland Læsø gelegen. Neem vooral uw fietsen mee naar Lyngså. Een fietstocht door het idyllische landschap rond dit dorpje mag u gewoon niet missen. Sportvissers en golfers kunnen in de omgeving ook uitstekend hun hobby beoefenen. Laat u betoveren door de unieke natuur van Noord-Jutland en maak nader kennis met Denemarken. In het zuiden van het dorpje staat een idyllische bakstenen kerk uit 1902. Een vakantie in Lyngså biedt volop rust en ontspanning.

Rond Lyngså staan vele vakantiehuizen, die vooral in trek zijn bij gezinnen. Het strand van Lyngså is een van de meest kindvriendelijke van Denemarken. Dit brede zandstrand is de ideale plek om te spelen en te zwemmen, en in de hoge duinen is het heerlijk vertoeven in een warme duinpan. Het rustige, ondiepe zeewater maakt het strand nog kindvriendelijker. Op de waterkwaliteit is ook niets aan te merken, getuige de blauwe vlag die er al jaren wappert. Op het strand bij Lyngså kunt u ook bijzondere schelpen, schaaldieren en zelfs barnsteen vinden.

Op slechts een paar kilometer van Lyngså ligt het stadje Sæby. Geniet tijdens een wandeling door het oude centrum van de vele kleurrijke vakwerkhuizen, die de sfeer van vroeger ademen. Hier vindt u winkels en verschillende bezienswaardigheden, zoals de watermolen uit de 17e eeuw aan de rivier de Sæby Å of het typisch Deense haventje met een vishandel, rokerij en een ijstentje. Bezoek ook het monument ’Fruen fra Havet‘ (de Vrouw van de Zee) bij de haven.

Geniet van het fantastische uitzicht op zee in Øster Hurup

Geniet van het fantastische uitzicht op zee in Øster Hurup

Ten noorden van Hadsund, dicht bij de Mariager Fjord, ligt het vakantiegebied Øster Hurup. Bijna alle vakantiehuizen in dit gebied hebben uitzicht op zee. Daarnaast kunt u genieten van de prachtige natuur in de omgeving. U kunt er onder andere waterskiën, surfen, duiken en vissen, en er bevinden zich maar liefst drie golfbanen in de buurt. Op het autovrije strand kunt u ongestoord zwemmen en zonnebaden.

Op zoek naar een bijzondere ervaring tijdens uw vakantie? Breng dan een bezoek aan de tropische dierentuin Randers Regnskov. Deze attractie bestaat uit drie koepels met daarin planten en dieren uit de regenwouden van Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Hier moet u echt uw ogen en oren openhouden, omdat de dieren van het regenwoud zich vrij kunnen bewegen. In het slangenhuis kunt u alles te weten komen over de eet- en slaapgewoontes van de slangen. Een uitstapje naar Randers Regnskov laat zich uitstekend combineren met een gezellige picknick in het bijbehorende DanmarksPark, met een grote natuurspeelplaats en Deense boerderijdieren. Mis deze attractie niet. U krijgt immers niet elke dag de kans om door het regenwoud te lopen!

In het nabijgelegen Danmarks Saltcenter in Mariager kunt u zich op de wellnessafdeling laten verwennen met een zoutpeeling. Maar dat is nog niet alles. In dit zoutcentrum zult u het belang ontdekken van zout als grondstof. In de zoutbioscoop kunt u een reis maken door de bekendste zoutmijnen ter wereld. In het laboratorium kunt u zoutkristallen bekijken door een microscoop en het zoutgehalte van vloeistoffen bepalen. Kortom, in het Danmarks Saltcenter kunt u alles te weten komen over zout. Tel daarbij een beetje wellness op, en u zult met een bezoek aan het zoutcentrum een bijzonder geslaagde vakantiedag hebben.

Als u even uit de sleur wilt breken, boek dan een vakantie in het rustige Helberskov

Als u even uit de sleur wilt breken, boek dan een vakantie in het rustige Helberskov

Het dorpje Helberskov ligt vlak bij Hadsund en de Mariager Fjord in het noordoosten van Jutland. Hier brengen veel gezinnen hun vakantie door. Helberskov is omgeven door bossen en uitgestrekte velden. De goed onderhouden vakwerkhuizen midden in het dorp maken Helberskov tot een bijzonder vakantiegebied. Sommige van de oude boerderijen dateren zelfs uit de 18e eeuw. Het prachtige natuurlandschap nodigt uit tot het maken van wandel- en fietstochten. En met een beetje geluk komt u tijdens een tocht door het bos hazen of reeën tegen.

Ontdek Denemarken en de geschiedenis van het land door uitstapjes in de omgeving te maken. In de buurt van Hobro ligt de Vikingburcht Fyrkat. Het klinkt ongelooflijk, maar deze plek wordt al sinds het jaar 980 in verband gebracht met de Vikingen. De burcht bestond vroeger uit 16 zogenoemde langhuizen en werd omringd door een hoge muur. Hier kunt u nader kennismaken met het leven van de Vikingen. In het Vikingcentrum, dat ook een museumwinkel bevat, kunt u onder andere Vikingkleding aantrekken of een poging doen met pijl en boog te schieten.

Het Visborggård Slot is eveneens een populaire bestemming. Hier kunt u het enige renaissancepark van Denemarken bekijken. Een andere leuke attractie voor jong en oud is het Circuspark Solbjerg in Bælum. Hier wordt elke dag een circusvoorstelling gegeven. Bovendien kunnen de kinderen zich uitleven met klimmen, paardrijden en achteruitrennen. De minidierentuin is altijd heel populair bij de kleintjes. Ook voor een koffiepauze of lunch kunt u hier uitstekend terecht.

Rust, afwisseling en natuur zijn kenmerkend voor Helberskov en zijn omgeving. Ontdek het gebied te voet of per fiets. Als u een van de mooie vakantiehuizen in dit gebied huurt, bent u even uit de dagelijkse sleur, beleeft u iets nieuws en kunt u heerlijk tot rust komen.

Andere vakantiebestemmingen aan de oostkust van Noord-Jutland

  • Bisnap, Hals: in de loop der jaren zijn in de lagune bij Bisnap steeds meer zandbanken ontstaan. Als u geluk heeft, kunt u uw eigen eilandje vinden om te zwemmen en te zonnebaden.
  • Egense: even ten zuiden van Egense ligt het beschermde natuurgebied Lille Vildmose, waar u het grootste hoogveengebied van Europa kunt zien.
  • Bratten: dicht bij Frederikshavn ligt het kleine vakantiegebied Bratten met heel veel mooie vakantiehuizen. In de nabije omgeving kunt u Palmestranden 9900 bezoeken, het enige palmenstrand van Noord-Europa. U kunt er beachvolleybal spelen en gezellig ontspannen onder de palmbomen.