Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Mariager

De idyllische koopmansstad Mariager staat bekend als de stad van de rozen 'Rosernes By', en is een van de best bewaard gebleven steden van Denemarken.

Mariager ligt aan het Mariager Fjord, ten noorden van Randers. De gezellige stad is bekend vanwege het fjord, de rozen, oude scheve vakwerkhuizen en met kinderkopjes bestraatte straatjes. Een romantisch en zeer idyllisch stadje. In de jachthaven heerst ook een gezellige atmosfeer. In Mariager vinden jullie interessante musea, goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden. Mariager wordt omgeving door prachtige natuurgebieden, oudheidkundige gedenkplaatsen en veel bezienswaardigheden voor de hele familie.

- Mariager

Mariager is bekend vanwege de rozen. Het Bymuseet Mariager Museum is ingericht in een oud koopmanshuis uit de 17e eeuw. Hier kun je een koopmanswinkel, een barbier, een rococokamer, een oude keuken, smederij, werkplaatsen en tentoonstellingen van verschillende tijdsperioden, bezichtigen. De Galleri Vognporten, die deel uitmaakt van het Mariager Museum, heeft wisselende kunsttentoonstellingen. In de kloostertuin, Klosterhaven, net achter het museum, groeien kruiden en medicinale planten uit vroegere tijden. In Danmarks Saltcenter kom je alles te weten over de geschiedenis van het zout, aangezien het enigste thema hier de ruwe grondstof zout is. In 'Sydehytten' krijg je een idee van het proces van zout inwinning. Mariager heeft een groot, mooi en witgekalkte kloosterkerk in 2 etages. Het glooiende terrein rond Hohøj en het nabijgelegen Alstrup heeft vele unieke en gevarieerde culturele bezienswaardigheden uit zowel de oudheid, de middeleeuwen en de historische tijd.