Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Boek een vakantiehuis en ontdek het mooie Noord-Jutland. Bezoek de fantastische badplaatsen Blokhus, Løkken, Lønstrup en Saltum

Hier presenteren we vier zeer aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Noord-Jutland. Het badstrand van Blokhus behoort tot de mooiste van Denemarken en mag u niet missen. Maar ook het strand van Løkken, met de typerende witte strandhuisjes in de beschutting van de duinen, is een bezoek waard. De golfbrekers aan de kust bij Lønstrup zorgen voor rustig zeewater, dat ideaal is voor kleine kinderen. In de prachtige omgeving van Saltum zijn vele gemarkeerde ruiter- en wandelpaden aangelegd. Ontdek deze unieke badplaatsen en verheug u alvast op een fantastische vakantie in Denemarken.

Strand, duinen en bos – Blokhus biedt een gevarieerd landschap.

Strand, duinen en bos – Blokhus biedt een gevarieerd landschap.

Boek uw ideale vakantiehuis en beleef een paar ontspannen dagen in en rond Blokhus. Uw professionele vakantieverhuurbedrijf zorgt voor een onbekommerde vakantie. In het voormalige vissersdorpje speelt het strand een belangrijke rol. De golven zijn perfect en er staat voldoende wind om te surfen. Rijd met uw auto helemaal tot aan het water en geniet van de mooiste kant van Blokhus. Ook de vishandelaar rijdt met zijn auto het strand op en verkoopt er zijn vis. In Blokhus Klitplantage, een gebied van 642 hectare groot, ziet u duinen zo ver het oog reikt. Luister naar het geluid van de branding terwijl u door het bos loopt, en ontspan in de prachtige natuur. Niet ver van het strand en de duinen ligt het marktplein van Blokhus, met zijn vele souvenirwinkeltjes en restaurants, waar u heerlijk kunt genieten van verse streekproducten. In de zomer vinden op het marktplein allerlei culturele activiteiten plaats, zoals bijvoorbeeld popconcerten. Als u meer van actie houdt, kunt u terecht in het pretpark Fårup Sommerland, dat erg in trek is bij gezinnen. Uit heel Noord-Jutland komen jong en oud naar deze populaire bestemming. Er is een groot zwemparadijs met de grootste glijbaan van Denemarken. Daarnaast zijn er nog ruim 50 andere attracties, waardoor u zich niet zult vervelen. Veel enthousiaste gezinnen keren jaar in jaar uit terug om hier plezier te beleven. Op ca. 3 km van Blokhus ligt het Blokhus Klit Golfcenter, dat met zijn 18 holes baan in een prachtige natuuromgeving een uitdaging is voor elke golfer. Boek uw vakantiehuis in de omgeving van Blokhus en geniet van alles wat dit dorp u te bieden heeft

Zomervakantie in het historierijke, heerlijke vakantiedorp Løkken

Zomervakantie in het historierijke, heerlijke vakantiedorp Løkken

Ga tijdens uw vakantie op ontdekking uit in Løkken en omgeving. Huur een van de vele mooie vakantiehuizen en ontspan met het hele gezin. Op het kilometerlange strand is autorijden toegestaan. Het strand van Løkken is populair bij wind- en kitesurfers. Bekijk de acrobatische toeren die deze enthousiaste sportievelingen uithalen op het water, en breng een ontspannende dag door op het strand met zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en vliegeren. Op sommige plekken staan nog bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, die deels zijn omgebouwd tot musea. Even ten noorden van Løkken staat de vuurtoren Rubjerg Knude Fyr. Deze vuurtoren is omgeven door een loopduin, die in een paar honderd jaar een kerk en verschillende gebouwen onder het zand heeft laten verdwijnen. Bezoek het museum bij de vuurtoren en laat u informeren over dit unieke natuurschouwspel. Niet ver van Løkken staat het Børglum Klooster, waar H.C. Andersen ooit overnachtte om meer over deze plek te weten te komen. Bezoek het klooster en ontdek de ontwikkeling die het heeft doorgemaakt, van koninklijke boerderij in de Vikingtijd tot bisschopszetel onder de aartsbisschop Adelbert en de stichting van het eerste klooster in Scandinavië. Het centrum van Løkken biedt ook allerlei leuke vakantieactiviteiten. In het hoogseizoen verandert het centrum in een voetgangerszone. Tijdens een wandeling door Løkken komt u langs allerlei winkeltjes met kleding, souvenirs en andere snuisterijen. Straatcafés en restaurants zorgen voor een gezellige vakantiesfeer. Løkken is niet voor niets een van de populairste vakantiebestemmingen van Denemarken. U kunt ook galerieën met werken van plaatselijke kunstenaars bezoeken. In de zomer zijn er bovendien verschillende evenementen, zoals concerten, vlooienmarkten, antiekbeurzen en zandsculptuurwedstrijden, die uw vakantie tot een onvergetelijke ervaring zullen maken. Geniet van een verblijf in Løkken en vind het ideale vakantiehuis voor een geslaagde vakantie.

Lønstrup – ontdek de kracht van de natuur

Lønstrup – ontdek de kracht van de natuur

Het schilderachtige vissersdorpje Lønstrup heeft een bijzondere charme. Veel vakantiehuizen staan aan de kust en bieden een fantastisch uitzicht op zee. De meeste Denen associëren deze plek met een natuurramp. De gevolgen van het onweer in 1877 zijn ook nu nog te zien. Een klein beekje veranderde in een woeste rivier die alles met zich meesleurde en een kloof vormde die nog steeds dwars door het dorp loopt. De gezellige restaurants en cafés in dit idyllische vakantiedorp verdringen de geschiedenis echter naar de achtergrond. Geniet van het fantastische uitzicht over de zee en ontdek de typische Deense gastvrijheid. Hier kunt u nog steeds de vissers hun bootjes op het land zien trekken. Op het autovrije en kindvriendelijke strand is het heerlijk spelen en zwemmen. Het water is hier extreem schoon, wat te zien is aan de 3 blauwe vlaggen. Vele kunstenaars en ambachtslui laten zich inspireren door deze fantastische omgeving. Dit blijkt wel uit het grote aantal kunstnijverheidswinkeltjes en galerieën. Hier kunt u keramisten en glasblazers aan het werk zien, en in sommige werkplaatsen worden ook activiteiten voor kinderen aangeboden. Meld uw kinderen aan en laat ze kennismaken met de wereld van de kunstnijverheid. Bezoek ook de resten van de Maarup Kerk en ontdek de enorme kracht van de natuur. In 2008 moest de kerk op grond van instortingsgevaar 2 meter worden verplaatst. Toen de kerk in het jaar 1200 werd gebouwd, stond het op 2 km van de zee. Nu is de kerk nog maar 6 m van de steile kustrand verwijderd. Het is slechts een kwestie van tijd voor de kerk helemaal verdwijnt, want de zee vreet zich met ongeveer 3 meter per jaar steeds verder het duin in.

Saltum – een ideale vakantie met prachtige natuur, kunst en strand

Saltum – een ideale vakantie met prachtige natuur, kunst en strand

Het dorpje Saltum is zeer populair onder toeristen, wat vooral te danken is aan de ideale ligging, de vele mooie vakantiehuizen, het fantastische zandstrand en de unieke natuur. In de idyllische, gezinsvriendelijke omgeving van Saltum valt veel te zien en te beleven. Op slechts 4 km van Saltum ligt het pretpark Fårup Sommerland, waar kinderen van alle leeftijden het naar hun zin zullen hebben in het zwemparadijs met de enorme waterglijbaan, op de midgetgolfbaan of in een roeibootje op het meer. Tussen Saltum en Grønhøj ligt het beschermde natuurgebied Lille Norge (Klein Noorwegen). Dit deels beboste gebied loopt helemaal door tot aan de zee en is heerlijk om in te wandelen. Geniet van het fantastische uitzicht over de baai Jammerbugten vanaf het uitkijkpunt Guldagerhøj. Het landschap rond Saltum behoort tot de meest heuvelachtige van Denemarken en wordt daarom ook wel met een knipoog het alpenland van Jammerbugten genoemd. Een vakantiehuis is hier de ideale basis voor een heerlijke vakantie. Het is er rustiger dan in de grotere badplaatsen. In het dorp vindt u allerlei restaurantjes en cafés, die u zullen verwennen met hun lekkernijen. Bezoek ook de kunstgalerie in Saltum, waar u niet alleen schilderijen maar ook beeldhouwwerken kunt zien. In het streekmuseum Egnssamlingen kunt u alles te weten komen over de cultuurgeschiedenis van dit gebied vanaf de oudheid tot nu. En in het centrum van het dorp vindt u sieraden-, keramiek- en glaswinkeltjes, waar u kunt zien hoe deze kunstnijverheidsproducten worden gemaakt. In het bijzondere garenwinkeltje Bindestuen kunt u onder andere kleding kopen van vlas, wol of katoen, maar ook van echte scheerwol van de Faerøer. In de maand mei organiseert Bindestuen bovendien het jaarlijkse wolfestival in Saltum. Als u meer wilt weten over wol en wolproducten, mag u dit evenement niet missen.

Andere vakantiebestemmingen in Noord-Jutland

  • Grønhøj: het dorpje Grønhøj is erg in trek bij Duitse en Noorse toeristen dankzij de rustige, idyllische omgeving. Vlak bij Grønhøj ligt de kaasmakerij Ingstrup Mejeri – een must voor elke kaasliefhebber.
  • Nr. Lyngby: het voormalige vissersplaatsje Nørre Lyngby wordt gekenmerkt door romantische oude vissershuisjes. Wind, water en zand hebben hier hun invloed laten gelden, waardoor op het kerkhof alleen nog maar de resten te zien zijn van de dorpskerk, die een stukje verderop is herbouwd.
  • Rødhus: Bhet dorpje Rødhus werd ooit bedreigd door een zandverstuiving, maar tegenwoordig is dit vakantiedorp een rustig recreatiegebied met een breed zandstrand.
  • Saltum: de vele gemarkeerde wandelpaden in en rond Saltum nodigen uit tot het maken van wandel- en fietstochten. In Saltum vindt u alles wat u nodig heeft: een supermarkt, pizzeria, bakker, museum en verschillende galerieën.
  • Skagen: ontdek het noordelijkste puntje van Denemarken, waar de Noordzee en de Oostzee elkaar ontmoeten. Deze pittoreske omgeving is een grote inspiratiebron geweest voor de Skagen-schilders en staat afgebeeld op vele schilderijen, die u in het Skagen Museum kunt bekijken.
  • Hirtshals: bezoek het Nordsøen Oceanarium – het grootste zeeaquarium van Europa. Toeristen zijn enthousiast over de fantastische vissershaven en de uitstekende inkoopmogelijkheden.