Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Bornholm is een van de populairste vakantiebestemmingen van Denemarken

Huur een vakantiehuis aan de Oostzee en maak kennis met Bornholm, een uniek stukje Denemarken met aantrekkelijke vakantiegebieden, rotsen en lange, witte stranden.

Boek een vakantie in Dueodde aan een van de mooiste stranden van Europa

Boek een vakantie in Dueodde aan een van de mooiste stranden van Europa

Het vakantiegebied Dueodde ligt op de zuidpunt van Bornholm en heeft een van de mooiste stranden van Europa. Dankzij het bijzonder fijne, witte zand is Dueodde de ideale bestemming voor het hele gezin. U zult nauwelijks kunnen geloven dat u niet op een Caribisch eiland zit maar op een van de mooiste eilanden van Denemarken.

De duinen zijn beplant om zandverstuiving tegen te gaan, maar toch bevat het gebied nog een aantal loopduinen. Boek een vakantie in Dueodde en ontdek zelf dit vakantieparadijs.

Bornholm heeft een groot aantal vakantiehuizen, dus u kunt het huis kiezen dat het beste bij u past. We hebben ook een uitgebreid aanbod vakantiehuizen voor gezinnen met een hond en vakantiegasten in een rolstoel, dus iedereen kan hier terecht. De meeste vakantiehuizen hebben een balkon of terras, waardoor u altijd van de mooie omgeving met de duinen en de naaldbomen kunt genieten. Dankzij een 600 meter lange oprit kunnen rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens en buggy’s ook naar het strand.

Bornholm heeft de meeste zonuren van Denemarken. Daarom genieten veel vakantiegasten van de vele recreatiemogelijkheden in de open lucht. Golfers kunnen hun hart ophalen op de nabijgelegen 18-holes golfbaan. Fietsfanaten profiteren van het wijdvertakte fietspadennet. Ook liefhebbers van bos en strand komen in Dueodde volop aan hun trekken. En sportvissers kunnen hun hengel zowel in de zee als in de riviertjes en meren in het gebied uitgooien.

Maak eens een uitstapje naar Nexø, met zijn sfeervolle haven en gezellige cafés. Bezoek het vlinderpark en geniet van de tropische omgeving, de kleine watervallen en de vele kleurrijke vlinders. Tussen de papegaaien en tropische planten kunt u hier meer dan 1000 verschillende vlinders bewonderen.

Huur een vakantiehuis met gemeenschappelijk zwembad in het vakantiedorp Dueodde Ferieby

Huur een vakantiehuis met gemeenschappelijk zwembad in het vakantiedorp Dueodde Ferieby

Geniet van een vakantie in Dueodde Ferieby. Dit aantrekkelijke vakantiedorp is prachtig gelegen op de zuidpunt van Bornholm. Hier vindt u veel vrijstaande vakantiehuizen in de duinen, omgeven door naaldbomen en op slechts een paar minuten lopen van het strand. Voor veel gezinnen is Dueodde Ferieby ideaal dankzij de ligging midden in de mooie natuur van Bornholm. Dueodde is met zijn uitstekende surfomstandigheden ook een waar paradijs voor watersportliefhebbers.

Een van de voordelen van het vakantiedorp is het gebruik van het gemeenschappelijke zwembad. Er is ook een extra kinderbad. Daarnaast heeft u vrij toegang tot een gemeenschappelijke ruimte met tafeltennistafels. Ook is er een speelplaats voor de kleintjes. In het vakantiedorp kunt u fietsen huren voor het hele gezin, en met het uitstekende fietspadennet kunt u op een veilige manier het eiland per fiets verkennen.

Rijd door het unieke landschap van Bornholm en neem af en toe een pauze om nader kennis te maken met de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld de vuurtoren Dueodde Fyr. Deze witte toren werd gebouwd in 1962 en is 47 meter hoog. Daarmee is het een van de hoogste vuurtorens van Scandinavië. Beklim de toren en geniet van het betoverende uitzicht over de Oostzee. Her en der in het landschap staan de karakteristieke, witgeschilderde ronde kerken van Bornholm. Deze historische gebouwen zijn meer dan 800 jaar oud en hebben niet alleen maar dienstgedaan als kerken. Ze werden ook gebruikt als voorraadkamers en als verdedigingswerken. Van de vier bekendste ronde kerken is Østerlars de grootste en Olsker de hoogste en elegantste. De ronde kerk in Nylars bevat een aantal zeer goed bewaard gebleven fresco’s, en de ronde kerk in Nyker, de kleinste van de vier, bevat fresco’s uit verschillende tijdperken van de kunstgeschiedenis.

Sømarken is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes op Bornholm

Sømarken is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes op Bornholm

Sømarken is een populair vakantiegebied in het zuidoosten van Bornholm. Hier vindt u een uitgebreid aanbod van verschillende vakantiehuizen. Zoek uw ideale huis en geniet van een vakantie in dit unieke stukje Denemarken.

Het langgerekte zandstrand bij Sømarken bestaat uit grof zand. Het water wordt snel diep, waardoor dit strand vooral geschikt is voor gezinnen met grotere kinderen. In het water liggen veel grote stenen, waar de kinderen met veel plezier vanaf springen. Het strand is verdeeld in Østre Sømark en Vestre Sømark. Bij Østre Sømark bevindt zich een vissersdorpje met een rokerij en een restaurant.

Rond Sømarken vindt u de beste visstekken van het eiland. Raghammer, Holster Odde, Stenodde en Sommerodde zijn favoriete hengelsportbestemmingen. Als u geluk heeft, vangt u misschien wel een zeeforel van een paar kilo, wat niet eenvoudig is omdat de forellen vaak veel weerstand bieden. Maar of u nu wel of niet een forel vangt, iedereen die hier zijn hengel uitgooit, wordt beloond met een onvergetelijke hengelsportervaring.

Een van de beste manieren om het eiland te verkennen is per fiets. En zelfs voor de geoefende fietser is het 110 kilometer lange fietspad rond Bornholm een uitdaging.

Bij Svaneke, ongeveer 20 km van Sømarken, ligt het pretpark Joboland. Dit park bevat een avontuurspeelplaats met een springkussen en een minidierentuin met allerlei verschillende dieren, waaronder ezels, cavia’s, apen en pauwen. Veel gezinnen bezoeken ook het zwemparadijs, een walhalla voor waterratten. Probeer de verschillende waterglijbanen en ontdek uw favoriet. In het kinderbassin is het water lekker warm en zijn alle materialen zacht en kindvriendelijk. Hier kunnen zelfs de allerkleinsten ronddrijven in een zwembandje of van een van de kleine glijbanen glijden.

Vakantie in Sandkås - ontdek Bornholm en maak leuke, interessante uitstapjes

Vakantie in Sandkås - ontdek Bornholm en maak leuke, interessante uitstapjes

Zoekt u een vakantiehuis op Bornholm? Denk dan eens aan Sandkås in het noorden. Hier vindt u unieke vakantiehuizen in een prachtige natuuromgeving, vaak dicht bij het strand. Het strand bestaat uit verschillende gedeeltes, die van elkaar gescheiden zijn door fraaie, rotsachtige landengtes. De rotsen maken het strand tot een uniek en indrukwekkend landschap.

Voor verkoeling kunt u niet alleen in zee terecht. Even ten noorden van Sandkås en ten zuidwesten van Hammershus ligt Opalsøen. Dit ‘Opaalmeer’ ligt in een voormalige steengroeve en wordt in de zomer druk bezocht. Hier bevindt zich ook de langste kabelbaan van Denemarken van 293 meter. Als u het aandurft, krijgt u een klimtuig om en wordt u vastgemaakt aan de twee kabels van de kabelbaan. Na een korte instructie stapt u over de rotsrand, waarna u een topsnelheid van 70 km/u kunt bereiken en met een snelheid van 40 km/u in het koude water belandt. Deze attractie is heel populair bij jong en oud. En u beleeft gegarandeerd meer dan op een gewoon dagje naar het strand.

Voor een bijzonder uitstapje kunt u ook een bezoek brengen aan de paardenrenbaan Bornholms Brandpark in Åkirkeby. Wed op uw favoriete paard en laat u meeslepen door de sfeer. Een ervaring die u niet mag missen.

Bezoek ook de kasteelruïne Hammershus. De burcht werd rond het jaar 1200 door koning Valdemar Sejr gebouwd en deed in de loop van 500 jaar dienst als vesting, magazijn, gevangenis en administratieve zetel van Bornholm. Door zijn verschillende functies werd de burcht regelmatig verbouwd en uitgebreid. Ten slotte werd de burcht niet langer gebruikt en raakte deze in verval. In 1822 werd de ruïne tot monument verklaard en in 1885 uitgebreid gerestaureerd. Dankzij de restauratie kunt u vandaag de dag de resten van dit imposante bouwwerk bewonderen.

Andere uitstapjes op Bornholm

  • Åkirkeby: vlak bij Åkirkeby ligt Ekkodalen. Met een lengte van 12 km is dit ‘Echodal’ de grootste en langste vallei op Bornholm. Ontdek de prachtige natuur, hoor uw eigen echo weerkaatsen op de rotsen en kijk welke sporen de gletsjers uit de laatste ijstijd in dit dal hebben achtergelaten.
  • Balka: dankzij het lange, witte strand en het lage water is Balka vooral populair bij gezinnen met kleine kinderen. Via het strand kunt u eenvoudig de winkels, restaurants en gezellige haven van het 3 km verderop gelegen stadje Nexø bereiken.
  • Hasle: ten zuiden van de haven in Hasle wordt de haring nog steeds volgens de traditionele methode op vochtig elzenhout gerookt. Een van de rokerijen doet tegenwoordig dienst als museumrokerij. Hier kunt u een tentoonstelling over de geschiedenis van de haringrokerij op Bornholm bekijken.
  • Sandvig: dicht bij de noordpunt van Bornholm ligt de kleine dorpsgemeenschap Sandvig. Direct aan de kust, slechts op korte loopafstand van Sandvig, vindt u de ruïnes van de Salomons Kapel uit de 14e eeuw. Met de Oostzee op de achtergrond vormen deze ruïnes een prachtig, romantisch plaatje.