Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantie in het groene hart van Denemarken. Huur een vakantiehuis op Funen, Tåsinge of Langeland.

Funen is rijk aan kastelen en landhuizen, tuinen, parken, bossen en zee. U vindt er vissersdorpjes, schilderachtige haventjes en kilometerslange stranden. Het vakantiedorp Tørresø ligt aan een badstrand met duinen. Bro Strand en Hasmark op Noord-Funen zijn zeer kindvriendelijke vakantiebestemmingen. Op de eilanden Langeland en Tåsinge kunt u volop genieten van de natuur, bijvoorbeeld rond het rustige Stoense.

Actieve vakantie in Tørresø

Actieve vakantie in Tørresø

Tørresø ligt in een prachtig natuurgebied aan de Kattegatkust van Noord-Funen. Het autovrije strand bij Tørresø is zeer kindvriendelijk, met ondiep, schoon zeewater en een combinatie van stenen en zand. Vlak bij het vakantiedorp ligt Flyvesandet, het enige badstrand van Funen met duinen. Dit gebied is zeer geschikt voor een gezinsvakantie en biedt een unieke natuurervaring, of u nu gaat wandelen, fietsen, surfen, zwemmen of een zeeforel probeert te vangen. Het beschermde heidegebied Enebærodde heeft een rijke vogelfauna. Deze landtong is alleen te voet of per fiets toegankelijk. De Odense Fjord is een belangrijke rustplaats voor trekvogels en tegelijkertijd een geliefde bestemming voor een uitstapje.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Tørresø
Op slechts een paar kilometer van Tørresø ligt het historische landgoed Hofmansgave. Dit prachtige vakwerkhuis is nog steeds in bedrijf, en het mooie park met de vele zeldzame planten is in de zomer geopend voor publiek. Op het landgoed bevindt zich ook een klein aardappelmuseum. Hofmansgave is slechts een van de vele landhuizen en kastelen op Funen, die allemaal een bezoek waard zijn. Slechts 15 km verderop bevindt zich de op twee na grootste stad van Denemarken. Odense is niet alleen een centrum voor handel, cultuur en gastronomie, maar ook de geboorteplaats van H. C. Andersen. Bezoek Den Fynske Landsby, een openluchtmuseum met een typisch dorp uit het midden van de 19e eeuw, de tijd dat H. C. Andersen leefde. In het dolfinarium Fjord&Bælt in Kerteminde kunt u de zeehonden en bruinvissen van heel dichtbij bekijken. Een zeer interessant uitstapje voor jong en oud.

Bro Strand – kindvriendelijk en idyllisch

Bro Strand – kindvriendelijk en idyllisch

Het vakantiedorp Bro Strand ligt in het noordwesten van Funen, en in het hart van Denemarken. Het nabijgelegen strand heeft grof zand en een zwemsteiger, en is dankzij het ondiepe water en de zwakke stroming zeer kindvriendelijk. De jachthaven zorgt voor veel leven in de brouwerij. Bro Strand biedt ook uitstekende omstandigheden voor windsurfers.

Wat u niet mag missen is een wandeling door het dorpje Bro, met zijn idyllische boerderijen, oude vakwerkhuizen en authentieke straatjes. Hier is ook een kleine kruidenierswinkel. Als u uitgebreid wilt inkopen, kunt u 14 km verderop terecht in Bogense. Bogense biedt uitstekende winkelmogelijkheden en heeft een centrum met oude vakwerkhuizen en kronkelige straatjes. Bij Bogense kunt u ook het renaissancekasteel Harridslevgård bekijken.

Langesø nodigt uit tot het maken van wandeltochten, bijvoorbeeld door de Langesø-bossen naar het landgoed Langesø. Een vakantiehuis is een goede uitvalsbasis voor een fietstocht langs de vele kastelen van Funen. Sportvissers kunnen hun geluk beproeven aan de kust of in de Put & Take-vismeren in de omgeving. Of wat dacht u van een zeevistocht met het schip Castor, dat vertrekt uit de haven van Bogense?
Vanuit dezelfde haven kunt u ook een boottocht maken naar de eilanden Endelave, Tunø, Samsø of het beschermde Æbleø, met zijn vele wilde appelbomen.

Odense, de grootste stad van Funen en een van de grootste steden van Denemarken, is zeker ook een bezoek waard. Trekpleisters zijn hier het museum H. C. Andersens hus, de Odense Zoo, het openluchtmuseum Den Fynske Landsby en nog veel meer. Odense is een moderne universiteitsstad met veel winkels, een groot cultureel aanbod en een hoogstaande gastronomie.

Gezinsvakantie in een vakantiehuis in Hasmark

Gezinsvakantie in een vakantiehuis in Hasmark

Het vlakke zandstrand bij Hasmark is een van de mooiste stranden van Funen. Ook het gebied rond het strand is een gezinsbestemming bij uitstek. De lange dijk nodigt uit tot het maken van wandeltochten en op het strand staat een ijstentje.
Het vakantiedorp heeft een kleine kruidenierswinkel die in de zomer geopend is, maar in de nabije omgeving zijn nog andere winkelmogelijkheden. Vlak bij Hasmark liggen Flyvesandet, het enige duingebied van Funen, en het beschermde schiereiland Enebærodde, dat u te voet of per fiets kunt verkennen. De omstandigheden om zeeforellen te vangen zijn er ideaal. Een andere geliefde bestemming is het natuur- en wildreservaat Agernæs.

Activiteiten en uitstapjes
Het zwembad op de plaatselijke camping is open voor publiek en beschikt over waterglijbanen en een wellnessgedeelte met een sauna en bubbelbad. In Hasmark kunt u ook terecht op een midgetgolfbaan.
Vanuit Bogense kunt u verschillende boottochten maken, bijvoorbeeld om te zeevissen, een rondvaart te maken of naar een van de nabijgelegen eilanden te varen.
De stad Odense ligt op slechts 20 km van het vakantiedorp en is altijd een bezoek waard. In en rond Odense vindt u musea, dierentuinen en nog vele andere attracties.
Als u graag actief wilt zijn in de natuur, kunt u een fietstocht maken naar een van de vele kastelen en landhuizen die Funen rijk is, zoals bijvoorbeeld Egeskov Slot – een van de best bewaard gebleven renaissancekastelen van Europa. Funen beschikt over een uitgebreid fietspadennet, en omdat de afstanden op het eiland niet groot zijn, is er voor iedereen een geschikte fietstocht te vinden.

Stoense op het kunstenaarseiland Langeland

Stoense op het kunstenaarseiland Langeland

Op het eiland Langeland, ten zuidoosten van Funen, hebben zich verschillende kunstenaars gevestigd, dus u zult hier een groot aantal galerieën en kunstnijverheidswinkels tegenkomen. Kunstliefhebbers kunnen uitstekend terecht in het mooie vakantiedorp in de buurt van Stoense, in het noorden van Langeland, dat ook aantrekkelijk is voor gezinnen. Stoense ligt aan een strand met zand, gras en ondiep water, vijf km ten zuiden van het dorpje Lohals, dat over een visserij- en jachthaven beschikt.

Langeland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het landschap wordt gekenmerkt door bossen, stranden en velden en leent zich bij uitstek voor wandel- en fietstochten. Maar u kunt er ook vissen, surfen en varen. Daarnaast vindt u op Langeland een duikschool en een golfbaan.

In Tranekær, twaalf km ten zuiden van Stoense, ligt het rode Tranekær Slot boven op een heuvel, waar u uitzicht heeft op de vakwerkhuizen in de omgeving. Zowel het kasteelmuseum als het kasteelpark met zijn mooie natuurkunstexpositie zijn een bezoek waard. De kasteelmolen in Tranekær werd gebouwd in 1846 en is tegenwoordig een monument. Ondanks de beschermde status is de windmolen nog steeds in bedrijf en bij de molen kunt u een klein molenmuseum bekijken. In Tranekær staat ook de Tobaksladen, een tabaksloods die in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt om tabaksbladeren in te drogen. De toegang tot de Tobaksladen is gratis.
Het 700 jaar oude stadje Rudkøbing vormt het centrum van het eiland. U vindt er niet alleen pittoreske, oude gebouwen, maar ook het Langeland Museum, waar onder andere oude wapens, zilveren munten en ander zilverwerk worden tentoongesteld.
Of u nu een minivakantie of een zomervakantie met de kinderen doorbrengt op Langeland, u zult het hier zeker naar uw zin hebben.

Andere vakantiegebieden op Funen en de eilanden

  • Bogense is een gezellig dorp met uitstekende winkelmogelijkheden en een schilderachtig haventje.
  • Humble op Langeland is het ideale vakantiegebied voor sportvissers en natuurliefhebbers.
  • Ristinge is een dorp met een visserijhaven, waar u elke dag vers gevangen vis kunt kopen. Hier vindt u ook een van de beste badstranden van Denemarken.
  • Skåstrup ligt op slechts acht km van Bogense en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de rest van Funen en Jutland.