Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Troense

Het idyllische schippersplaatsje Troense ligt aan de noordoost zijde van het eilandje Tåsinge, direct aan het prachtige blauwe water van Thurøsund.

Het gezellige en charmerende stadje Troense bestaat uit mooie oude straatjes met beschermde vakwerkhuizen uit de 17e eeuw en een drukbezochte jachthaven, inkoopsmogelijkheden en enkele eetgelegenheden. Troense ligt centraal ten opzichte van diverse bezienswaardigheden en familieuitstapjes. Minder als 1 km van Troense vind je het prachtige Valdemars Slot en slechts 7 km verderop ligt Svendborg met de goed bewaard gebleven oude stadskern met smalle kronkelige straatjes, pleintjes en bezienswaardigheden.

- Troense

In Troense kun je genieten van de straatjes met de vele beschermde vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan een van de mooiste kastelen van Denemarken, namelijk Valdemars Slot, in de nabijheid van Troense. Het slot is gebouwd in de 16e eeuw en heeft vandaag de dag binnen haar slotsmuren meerdere musea. Genoemd kan worden een Lejetøjsmuseum (speelgoed) maar ook verzamelingen aan kunst, antieke meubels en jachttrofeeën. Nabij het slot ligt de oudste watermolen van Denemarken, Ventepose Mølle. Deze 16e eeuwse molen is beschermd en in eigendom van Valdemars Slot. In het museum Troense Søfartssamlinger kun je genieten van schepen en foto's van schepen uit vroegere tijden. In het Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling kun je meer te weten komen over het liefdesdrama tussen Elvira Madigan en luitenant Sixten Sparre, die hier in 1889 in het Nørreskoven ten zuiden van Valdemars Slot de dood vonden.