Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Hier kunt u de mooiste vakantiehuizen op Seeland huren

Zoek en boek uw vakantiehuis op Seeland hier. Lees meer over deze interessante regio. Of u nu kiest voor het mondaine Tisvildeleje, voor Hornbæk, Gilleleje of Dronningmølle, wij hebben het ideale vakantiehuis voor uw vakantie in Denemarken.

Tisvildeleje – een gezellig vakantiedorp

Tisvildeleje – een gezellig vakantiedorp

Tisvildeleje ligt midden in het beschermde natuurgebied Tibirke Bakker in het noorden van Seeland, en is een populair vakantiegebied dat veel te bieden heeft. U vindt er een heerlijk zandstrand, verschillende uitnodigende restaurants, winkels en ijstentjes. Als u graag een koopje op de kop wilt tikken, is een bezoekje aan de vlooienmarkt, die in de zomer elke zaterdag wordt gehouden, een must. In het zomerseizoen vinden daarnaast verschillende culturele evenementen en feesten plaats, van het Sankt Hans-feest met een fakkeloptocht en kampvuur op het strand tot een vliegerfestival en verschillende concerten.

Dit gebied staat bovendien voor een bijzondere natuurbelevenis. Niet ver van Tisvildeleje bevindt zich het grootste meer van Denemarken, Arresø, waar u omheen kunt fietsen. Langs het meer zijn ook wandelpaden aangelegd. Het gebied is zeer bosrijk met schilderachtige kustgebieden en badstranden. Zowel sportvissers als wind- en kitesurfers kunnen hier hun hart ophalen. Verder zijn er vele golfbanen in de omgeving. In het bosgebied Tisvilde Hegn ligt het bos Troldeskoven, dat met zijn bizarre, vervormde bomen zeer betoverend is.

Bezoek de kerk in Tibirke, die op een oude, heidense offerplaats is gebouwd, of de Helene-bron, waarvan het water volgens de overlevering geneeskrachtig is. Gebruik uw vakantiehuis als basis voor uitstapjes naar de rest van Seeland. Op 19 kilometer van het vakantiedorp ligt het oude visserplaatsje Gilleleje, dat een gezellige haven en een schilderachtig oud centrum heeft. Als u geïnteresseerd bent in kunst, kunt u het museum voor moderne kunst Louisiana in Humlebæk bezoeken. In Noord-Seeland staan verschillende indrukwekkende kastelen. En natuurlijk mag u tijdens uw vakantie een bezoek aan Kopenhagen niet overslaan. De hoofdstad ligt op slechts 60 km van Tisvildeleje en heeft naast het attractiepark Tivoli en de Kleine Zeemeermin nog veel meer te bieden.

Het moderne vakantieoord Hornbæk is ideaal voor uitstapjes naar Kopenhagen

Het moderne vakantieoord Hornbæk is ideaal voor uitstapjes naar Kopenhagen

Hornbæk is de favoriete recreatie- en vakantiebestemming van de Kopenhagenaars en is binnen een uur met de auto te bereiken. Daarom is hier sprake van een rijk cultuurleven en een levendige handel. De vele wellnessaanbiedingen en goede restaurants strijden om de gunst van de toerist. Daarnaast zijn er kunstexposities en musea. Maar de voornaamste attractie is en blijft het prachtige zandstrand met de duinen en het ondiepe zeewater, en de gezellige jachthaven. Hier kunt u een bootje huren als u niet alleen aan de kust of in een Put&Take-meer wilt vissen. Op het strand kunt u beachvolleybal spelen of windsurfen. Het glooiende landschap bestaat uit bossen, velden en meren, wat kenmerkend is voor de Deense eilanden in de Oostzee. In Hornbæk en omgeving kunt u fietsen of paarden huren om vanaf het zadel van de natuur te genieten. Als u zich liever niet te veel wilt inspannen, kunt u een ritje maken met een paard-en-wagen of een oude stoomtrein. Golfers kunnen kiezen uit een groot aantal uitstekende golfbanen in de omgeving.

Met uw vakantiehuis als basis kunt u niet alleen uitstapjes naar Kopenhagen maken, maar ook naar Helsingør en de provincie Skåne in Zweden. Het prachtige renaissancekasteel Kronborg, dat bekend is van het toneelstuk “Hamlet”, staat in Helsingør, op slechts 12 kilometer van Hornbæk. Daar kunt u ook de veerboot naar het Zweedse Helsingborg nemen. Het charmante, oude vissersplaatsje Gilleleje is eveneens een bezoek waard.

Als u kinderen meeneemt op vakantie, zou u ook een bezoek moeten brengen aan het pretpark Bonbonland. Na het betalen van de entree zijn alle attracties gratis. Maar ook het attractiepark Tivoli in Kopenhagen is een geweldige belevenis.

Hornbæk is met zijn vele recreatiemogelijkheden de ideale vakantiebestemming voor jong en oud.

Vakantie op het noordelijkste puntje van Seeland: Gilleleje

Vakantie op het noordelijkste puntje van Seeland: Gilleleje

Gilleleje is fraai gelegen op het noordelijkste puntje van Seeland, omringd door bossen, heideheuvels, kleurrijke velden en natuurlijk de zee, met heerlijke zandstranden of steile hellingen.

Gilleleje was ooit een klein vissersdorpje. Veel van de schilderachtige straatjes en oude huizen zijn goed bewaard gebleven. Tegenwoordig is de haven van Gilleleje de grootste vissershaven van Seeland, waar het altijd een drukte van belang is. Er is een visrokerij en u kunt verse vis kopen in de viswinkels of direct bij de vissersbootjes. Tegelijkertijd is Gilleleje een modern toeristen- en handelsstadje geworden met goede inkoopmogelijkheden en veel eetgelegenheden. Het strand bij Gilleleje is een zandstrand met ondiep, rustig zeewater en een zwemsteiger. Behalve zwemmen en zonnebaden is er volop gelegenheid om te vissen, te wandelen, te fietsen en te tennissen. Mountainbikers zijn welkom in de nabijgelegen bossen Gribskov en Tisvilde Hegn.

In Dronningmølle, niet ver van Gilleleje, bevindt zich het Rudolph Tegner Museum, waar meer dan 100 indrukwekkende beelden van deze beeldhouwer tentoongesteld worden. De kerk in Gilleleje dateert uit 1538 en is omgeven door een oud kerkhof. Ca. 2 km verderop kunt u de ruïne van het middeleeuwse Søborg Slot bekijken. Als u nog iets verder rijdt, komt u bij het indrukwekkende slot Kronborg, dat bekend is van het toneelstuk “Hamlet”, of bij Fredensborg, het kasteel van de koningin. Natuurlijk is een vakantiehuis ook de ideale basis voor uitstapjes naar de geweldige stad Kopenhagen, met o.a. het attractiepark Tivoli, de Glyptotheek en de lange winkel- en wandelstraat Strøget.

Dronningmølle, een gezellig vakantiedorp in Noord-Seeland

Dronningmølle, een gezellig vakantiedorp in Noord-Seeland

Dronningmølle ligt aan de noordkust van Seeland, precies tussen de twee toeristische stadjes Gilleleje en Hornbæk in. Het vakantiepark bestaat uit ca. 1500 vakantiehuizen en is in de zomer altijd gezellig druk. In tegenstelling tot veel andere vakantiedorpen in Denemarken heeft Dronningmølle een station, en daarmee een goede verkeersverbinding, bijvoorbeeld met Helsingør, waar u een bezoek kunt brengen aan het beroemde renaissancekasteel Kronborg. Vanuit Helsingør zit u zo in Kopenhagen en het Zweedse Helsingborg, en daarom is Dronningmølle ook heel geschikt voor een vakantie zonder auto. Het dorp heeft restaurants, winkels, een midgetgolfbaan en een breed zandstrand met ondiep zeewater. In de zomer zijn er strandwachten aanwezig, die een oogje in het zeil houden. Daarnaast beschikt het strand over toiletten en een lange oprit, zodat het gemakkelijk te bereiken is met een kinderwagen of rolstoel. Ten zuiden van Dronningmølle ligt het beschermde natuurgebied “Rusland Bakker”, waar u heerlijk kunt wandelen in de met heide begroeide heuvels. De rest van het gebied is rijk aan bossen, heuvels en meren en bij uitstek geschikt om in te wandelen of te fietsen. Op 5 km van Dronningmølle ligt de ruïne van het middeleeuwse kasteel Søborg. Bezoek ook het Esrum Klooster met zijn apotheek en de fraaie kloostertuin aan het meer Esrum Sø. Dronningmølle heeft een centrale ligging voor uitstapjes naar het mooie Noord-Seeland, dat met zijn kastelen, golfbanen, pretparken en vismeren alles heeft wat uw vakantiehart begeert. Dronningmølle is ideaal als u een vakantiehuis zoekt in een mooie, landelijke omgeving, maar toch niet ver verwijderd wilt zijn van de attracties en bezienswaardigheden in Kopenhagen en de mondaine vakantieoorden in Noord-Seeland.

Andere fijne vakantieoorden in de regio Seeland

  • Nykøbing Sjælland is een gezellig dorp in Odsherred, het noordwestelijkste puntje van Seeland. Het vakantiepark ligt buiten het dorp bij de jachthaven aan de fjord.
  • Højby Lyng is een oud vissersplaatsje en tevens populair vakantiepark in Noord-Seeland, met een kilometerlang strand, inkoopmogelijkheden en vele interessante bezienswaardigheden in de nabije omgeving.
  • Ordrup in West-Seeland is een mooie omgeving voor sportvissers en andere natuurliefhebbers. Ordrup is omgeven door bos en water en biedt uitstekende mogelijkheden om te zwemmen, te surfen, te duiken en te zeilen.